Arcadi Navarro

Arcadi Navarro, biòleg. Professor i investigador d’ICREA (Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats) al Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF i, director general de la Fundació Pasqual Maragall i Barcelonaβeta Brain Research Center.

És professor de Genètica i professor de recerca ICREA a la Universitat Pompeu Fabra. També és director de la Fundació Pasqual Maragall i del seu centre de recerca, el Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC), dedicat a la lluita contra la malaltia d’Alzheimer i altres demències associades a l’edat.
A més a més codirigeix l’European Genome-phenome Archive (EGA), el major distribuïdor i administrador mundial de dades de genòmica mèdica, en una col•laboració entre el Centre for Genomic Regulation (CRG) i l’Institut Europeu de Bioinformàtica (EMBL-EBI).

Fou vicedirector de l’IBE (UPF-CSIC) des de la seva fundació, al 2008, i fins l’any 2013. Entre 2013 i 2016 va ser director del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF, període durant el qual el Departament va rebre el premi Distinció Maria de Maeztu.
Entre 2016 i 2018 ocupà el càrrec de secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.
@ArcadiNavarro