David Bueno


Doctor en biologia i professor i investigador de la Secció de Genètica Biomèdica, Evolutiva i del
Desenvolupament de la Universitat de Barcelona. Des d’octubre de 2019, a més, dirigeix la Càtedra de
Neuroeducación UB-EDU1st, la primera a tot el món que es dedica exclusivament a aquesta temàtica. La seva trajectòria professional i acadèmica s’ha desenvolupat principalment a Barcelona, centrada en la genètica del desenvolupament i la neurociència, i la seva relació amb el comportament humà, especialment durant els processos d’aprenentatge. També ha estat investigador en la Universitat d’Oxford, i ha realitzat estades en el European Molecular Biology Laboratory de Heidelberg, a Alemanya, en la Universitat de Innsbruck, a Àustria, i en el Cold Spring Harbour Laboratory de Nova York.
Imparteix classes de diverses matèries del camp de la genètica, la comunicació científica, la formació de professorat i en neuroeducació, i ha publicat setanta articles científics en revistes especialitzades. En l’àmbit de la divulgació científica, ha publicat vint-i-quatre llibres de divulgació i assaig, així com diversos llibres de text. Col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació escrita (El Punt Avui i Ara, entre altres), on ha escrit més de 750 articles, i en programes de ràdio i televisió.
En 2010 va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General», en 2018 el Premi Magisteri per la seva contribució a la neuroeducación, i en 2019 la distinció del Claustre de Doctors de la UB per la seva contribució a la divulgació científica, el 2021 el Premio Asire per les tasques que es realitzen des la Càtedra de Neuroeducació i el 2022 el premi Joan Lluís Vives a l’Edició Universitària.
Ha participat i participa en diversos projectes de reflexió i innovació educativa promoguts per la Generalitat de Catalunya, i des de fa 14 anys és el coordinador de la matèria de Biologia de les Proves d’Accés a la Universitat a Catalunya, on ha potenciat el canvi de les preguntes memorístiques tradicionals per preguntes de reflexió i anàlisi en contextos reals.On participa David Bueno