Francis Hallé

Francis Hallé és el més jove de set fills, nascut d’un pare agrònom i una mare aficionada a l’art, la història i la poesia. Durant la Segona Guerra Mundial, va trobar refugi amb la seva família a una propietat agrícola (una hectàrea!) de Fontainebleau. S’hi va adonar que una petita parcel·la podia cobrir les necessitats d’una família nombrosa i va desenvolupar una profunda adminiració per cada arbre del bosc.

Biòleg i després especialista botànic va aprofundir en el coneixement de diverses regions tropicals (Costa d’Ivori, Congo, Zaire i Indonèsia) on va traslladar la seva família i van néixer els seus fills.

“Tota la meva recerca s’ha dedicat a les plantes tropicals, en particular a les que es troben en boscos humits a latituds baixes. Des de 1964 em vaig especialitzar en l’estudi de l’arquitectura de les plantes vasculars; amb una primera formalització aconseguida el 1970 amb el concepte de “model arquitectònic”. El 1978, amb l’ajuda dels professors RAA Oldeman (Wageningen, Països Baixos) i PB Tomlinson (Harvard, MA), aquesta formalització es va completar i es va aprofundir en el concepte de “reiteració”. Es va utilitzar un enfocament experimental del determinisme arquitectònic (boscos Rubiaceae, Hevea, falgueres dels arbres). Actualment estic treballant en fer coincidir les dades arquitectòniques amb sistemes de filogenesi molecular”

Entre 1960 i 2004, va produir 63 publicacions acadèmiques (francès, anglès, espanyol i portugués) i va ser assessor científic i coguionista de la pel·lícula Once Upon a Forest dirigida per Luc Jaquet.

Podeu consultar una entrevista de Francis Hallé al butlletí informatiu del Jardí Botànic de Barcelona: Brolla 41 (juny 2017)

També una entrevista a El País (març 2000)

amb el patrocini de