Juli Peretó

Juli Peretó s’interessa per l’origen i l’evolució de la vida, així com per la història de les idees sobre l’origen natural de la vida i la seva síntesi artíficial. Sobre aquestes temàtiques ha publicat tant articles científics com textos de divulgació. És catedràtic de bioquímica i biologia molecular de la Universitat de València i investigador de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes I2SysBio, un centre mixt de la Universitat de València i el CSIC.

Membre numerari de la Secció de Ciències Biològiques de l’IEC, ha estat secretari i vicepresident de la “International Society for the Study of the Origin of Life (ISSOL)”, societat que el va nomenar “Fellow” el 2014.

Ha adaptat el text de L’origen de les espècies de Darwin per a la col·lecció Sense Fronteres, coeditada per la Universitat de València i Bromera. Amb Jaume Bertranpetit va editar el llibre col·lectiu Illuminating human evolution: 150 years after Darwin (Springer 2022). El seu darrer llibre és Un planeta creatiu: com va començar la vida a la Terra i com la fabricarem en el laboratori (Institució Alfons el Magnànim, 2023)