Pepe Pardo

José Pardo-Tomás, doctor en Història de la Ciència i investigador científic a la Institució Milà i Fontanals per a la recerca en Humanitats del CSIC (Consejo Superior de Investigacions Científicas del Ministerio de Ciencia e Innovación).
Doctor en Història per la Universitat de València i investigador científic a la Institució Milà i Fontanals d’Investigació en Humanitats que el CSIC té a Barcelona.
Ha estat investigador resident a universitats i centres de recerca d’Itàlia, Alemanya, França, Mèxic, Xile i Estats Units. Ha dirigit diversos projectes de recerca dedicats a temes d’història de la medicina i de la ciència dels segles XVI al XX, sobre els quals ha publicat més d’un centenar de llibres, capítols de llibres i articles a revistes especialitzades. Els seus darrers llibres publicats són Medical Cultures in the Early Modern Spanish Empire, coeditat amb John Slater i Mariluz López-Terrada (publicat a Rouledge, Nova York, 2014); De la circulación del conocimiento a la inducción de la ignorancia, coeditat amb Angélica Morales i Mauricio Sánchez (publicat a Mèxic per la UNAM al 2017); y Cuerpos mostrados. Regímenes de exhibición de lo humano, coeditat amb Alfons Zarzoso (publicat a Mèxic per Siglo XXI i a Barcelona, per Anthropos, el 2020).
A més d’aquestes tasques acadèmiques, ha desenvolupat un perfil de divulgador de la història de la medicina i la ciència, europea i llatinoamericana, en diversos àmbits: és editor de “Anatomies urbanes” un blog especialitzat en la relació entre cultures urbanes i cultura científica amb especial atenció a temes relacionats amb el patrimoni científic; ha intervingut en nombroses publicacions de llibres i revistes de divulgació, blogs i pàgines web dedicades a divulgar la història de la ciència; i, finalment, ha participat en diverses exposicions i projectes museístics relacionats sempre amb els temes de la seva recerca. Les darreres participacions en aquest sentit han estat les exposicions Maria Synilla Merian y Alida Withoos. Mujeres, arte y ciencia en la Edad Moderna, a Santander, entre 2018 i 2019; Herbarios imaginados, entre el arte y la ciencia, a Madrid, entre 2019 i 2020; i el comissariat d’El gabinet de curiositats de Barcelona, que s’exhibeix al Museu de Ciències Naturals des de febrer de 2021.