Anna Mura
Bioenginyera, investigadora sènior a l’IBEC (Institut de Bioenginyeria de Catalunya)
Biòloga i doctora en neurociències amb una llarga trajectòria dedicada a la recerca sobre malalties neurodegeneratives en varies universitats dels Estats Units (Arizona University Tucson, University of California, San Diego) i Europa (Universitat de Cagliari, Itàlia, i l’Eidgenössische Technische Hochschule ETH de Zurich, Suïssa). Els resultats de la seva investigació s’han publicat en revistes científiques com ara Neuroscience, Experimental Neurology, Gene Therapy, Movement Disorders i el Journal of Neuroscience.
Actualment, estudia el comportament, l’aprenentatge i la creativitat en sistemes artificials i biològics.
Como a investigadora sènior del laboratori SPECS de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), s’interessa per sistemes interactius multi-modals a llarga escala, explora el contingut narratiu, la dramatúrgia i l’escenografia de l’espai de realitat mixta accessible als humans de la màquina d’inducció d’eXperiència (XIM) i produeix performances i exposicions sobre la interacció entre humans i robots (re(PER)curso, Synthetic Oracle, Brain Orchestra). Aquest espai multimodal XIM es fa servir com a entorn experimental per a la investigació empírica controlada de la percepció, la cognició i el comportament humans i la construcció de sistemes creatius artificials autònoms.
S’interessa així mateix per l’educació multidisciplinària i el desenvolupament de programes educatius i de recerca en el camp de la biomimètica, bio-híbrids i sistemes artificials. És co-editora de dos llibres pel projecte Convergent Science Network i dels procediments de la conferència Living Machines (2012-2018). Està involucrada en projectes que investiguen els principis de l’aprenentatge amb metodologies de interacció entre robots i entre humans i robots.