Premi Nat

Premi Nat 2022

La 5a edició del #PremiNat distingeix Enric Sala, ecòleg marí, explorador, impulsor de reserves marines i divulgador ambiental. Per la seva intensa activitat en la conservació dels oceans que ha contribuït a protegir més de sis milions de Km2 de territori oceànic, l’equivalent a 13 vegades la superfície d’Espanya,  i per la labor de divulgació per conscienciar tant la ciutadania com els líders polítics i econòmics de la necessitat vital de tenir un oceà sa i construir nous models de desenvolupament compatibles amb la conservació marina.

Les Mencions d’Honor les reben Alícia Masriera, Directora del Museu de Geologia de Barcelona durant vint anys, i, a títol pòstum, Jordi Sabater i Pi, primatòleg, naturalista i un dels principals experts mundials en el comportament dels primats.

Carles Lalueza, director del Museu,  i Jordi Martí, Sisè Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona van lliurar els Premis Nat 2022  dimecres 19 de novembre de 2022 al Museu. Va conduir l’acte el periodista científic de TV3, Pere Renom. En el decurs de la sessió, Enric Sala  va impartir la  conferència  “Per què necessitem un món més salvatge?” .