El 18 de març de 2021 va tenir lloc una nova tertúlia del Club dels Llunàtics i Llunàtiques.
Amb els relats d’en Verne com a font d’inspiració, vam parlar de les vocacions científiques amb Dacha Atienza, i de com va iniciar la seva passió pel mar, de petita, un dia, al trepitjar la platja.
Biòloga marina i cap de l’Àrea de Col·leccions, Recerca i Documentació del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Nascuda a Veneçuela, enamorada del tròpic però amb el cor a la Mediterrània, té una llarga experiència en la taxonomia ecològica dels invertebrats marins, especialment, en zooplàncton i meduses, amb el propòsit de copsar la influència dels factors ambientals (canvi climàtic) en els cicles de vida i el metabolisme de les criatures marines. Va estudiar Biologia i poc després va fer el doctorat en Ciències del Mar, moment a partir del qual va descobrir que no només li agradava la ciència que es clou als laboratoris sinó aquella que arriba a la societat, fent-la’n partícip. Va descobrir la vocació molt aviat. Aquella nena petita nedant entre els esculls de coral i mirant la vida sota les aigües turquesa estava convençuda que un dia podria contemplar tots els colors del mar i les criatures que li acompanyarien a la travessia. Encara avui es deixa meravellar per les meduses i els seus misteris. Va començar com a voluntària als laboratoris de Biologia Marina quan estudiava la carrera a Veneçuela i després va traslladar-se a Barcelona on ha desenvolupat tota la seva carrera professional. Amb més de 10 anys de trajectòria, ha tingut l’ocasió de treballar a l’Antàrtida, creuar l’Atlàntic de nord a sud amb un vaixell oceanogràfic, fer experiments a una estació de recerca al Brasil o ser convidada a parlar sobre dones i ciència davant del Parlament de Catalunya. Actualment, és la responsable de l’Àrea científica del Museu. Des de la seva experiència com a biòloga de camp, de laboratori o com a gestora de projectes i grups de recerca està convençuda que la ciència serà més rellevant en la mesura que sigui capaç de dialogar amb la societat.
Com és habitual va moderar la tertúlia Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista, explorador, escriptor i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.