Club dels Llunàtics i Llunàtiques

El somni d’un naturalista

El somni d’un naturalista. Rere la petja d’en Gerald Durrell

Dins de la programació especial #Museuacasa, el nostre convidat ens parla de la seva passió per la natura i com va esdevenir la seva vocació i professió.

“La història de Gerardo García és la d’un nen amb el que vaig créixer i estudiar quan vivíem a l’Hospitalet de Llobregat. Érem un parell de bitxos rars, a tots dos ens apassionava la natura, i llegir els llibres d’un dels nostres ídols: en Gerald Durrell. A mi em va donar per fer forats, i buscar fòssils i artefactes a la recerca dels orígens de la Humanitat –així vaig acabar excavant un gran i profund forat al Parc de Can Boixeres– mentre que ell, per les rodalies, buscava insectes amb els que alimentar la fauna que arreplegava. Casa seva era el més similar a les històries narrades per en Durrell a «La meva família i altres animals». Finalment, després de moltes aventures i desventures, vàrem acabar fent realitat el somni: esdevenir naturalistes a una època on aquesta professió ja no era de moda. Gerardo va marxar a treballar a la llar d’en Gerald Durrell, i després va passar una llarga temporada fent recerca de camp a Madagascar… entre cocodrils, llangardaixos, granotes i apassionants vivències. Avui, treballa com a conservador del prestigiós Chester Zoo, al Regne Unit, i ha col•laborat en documentals de la BBC conduïts per Sir David Attenborough, o de la National Geographic Society. Un exemple a seguir per totes aquelles nenes i nens, i adults, que somien en ser naturalistes.”
Text del moderador, Jordi Serrallonga.

Ponent: Gerardo García, és biòleg i conservador del Chester Zoo (Regne Unit). Va ser cap del departament d’Herpetologia, durrell Wildlife Conservation Trust.

Moderador: Jordi Serrallonga, és arqueòleg, naturalista i explorador. Col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Professor d’Antropologia i Evolució Humana de la Universitat Oberta de Catalunya.

Mitjà: Instagram LIVE! de @museuciencies.

Més info: museuciencies.cat/activitats/2020-05-21_museuacasa_club_llunatiques/

Conduït per

Amb la participació de