Converses Nat

La caça, a debat

La caça planteja preguntes profundes sobre la posició que volem ocupar al món. Som un animal més, un predador dins la cadena tròfica que ens ha estat donada, o bé hem d’aspirar a distanciar-nos d’aquesta posició? Passant a un pla més concret: la caça, és necessària per regular la sobreabundància de determinades espècies? Cal servir-se’n per protegir els camps? És una font d’aliment saludable que hauríem d’aprofitar més? És una activitat incompatible amb el respecte pels animals i cal abandonar-la del tot?

Dimecres 29 de novembre de 2023 vam tenir un intens i interessant debat amb tres persones que han reflexionat a fons sobre la caça des de perspectives molt diferents: Rossend Castelló, caçador i president del Consorci Forestal de Catalunya; Marta Tafalla, professora de Filosofia a la UAB i defensora de l’ecoanimalisme; i Josep Vicent Jovaní, cap de la secció territorial d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental de Terres de l’Ebre i director tècnic de la Reserva Nacional de Caça del Ports.

Aquesta taula rodona va ser conduïda per l’escriptor Raül Garrigasait, que va publicar “Profecia”, una novel·a ambientada en una Barcelona plena de senglars.

Més info:
https://museuciencies.cat/activitats/2023-11-29_conversesnat/

Conduït per

Amb la participació de